FAQ

FAQ

We kunnen ons voorstellen dat je na het lezen van deze website nog wel met enkele vragen zit. Op deze pagina behandelen we enkele van de meest gestelde vragen. Is jouw vraag nog steeds niet beantwoord? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag verder.

Vroeg of laat krijgen veel zwemvijvers wel eens met algen te kampen. Hierin maken we onderscheid tussen draadalgen en zweefalgen.
Draadalgen kunnen voor een groot deel met de hand verwijderd worden. Restjes worden aangepakt met een algdodend middel en door de waterhardheid van je zwemwater te verhogen.

Zweefalgen maken je zwemwater groen en kun je voorkomen door extra waterplanten en/of een waterfilter te plaatsen. Ook deze algen kun je met een algdodend middel behandelen dat tevens de waterhardheid van je water verhoogt.

Let wel: gebruik enkel biologische middelen, anders doe je het gehele concept van een zwemvijver teniet.

Een hoge waterhardheid zorgt voor een goede plantengroei en voorkomt algengroei waardoor jouw zwemwater steeds helder en gezond is. De waterhardheid van je zwemvijver behouden is echter niet altijd even eenvoudig omdat regenwater erg zacht is. Hierdoor krijgt elke zwemvijver wel eens met een te lage waterhardheid te kampen.

Belangrijk is dus om de waterhardheid regelmatig op te meten en tijdig in te grijpen. Doe dit minstens tweemaal per jaar, liefst ergens in maart en oktober.

Om de hardheid van je water te verhogen zijn er diverse biologische producten op de markt.

De prijs van een zwemvijver is afhankelijk van talloze factoren en is dus moeilijk zomaar te bepalen. In de meeste gevallen is een zwemvijver echter wel goedkoper dan een buitenzwembad. Zeker op lange termijn kom je met een zwemvijver altijd goedkoper uit.
Enkele elementen die de prijs van jouw zwemvijver kunnen bepalen:

  • Het type zwemvijver.
  • De grootte, vorm en diepte van de zwemvijver.
  • Accessoires zoals extra filter, warmtepomp, verlichting,…
  • Het type beplanting en eventuele vissen.
  • De locatie.
  • De vloer- en wandbekleding.

Gemiddeld mag je rekenen op een kostprijs van ongeveer 100 à 150 euro per m2.

Wil je graag een offerte op maat? Neem dan contact met ons op en wij komen graag langs om je project te bespreken en een vrijblijvende offerte op maat te maken.